Článek 6 min
9.1. 2023

Jak probíhá spolupráce s Wizion

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak probíhá spolupráce s finančním poradcem? Co s ním budete řešit na první, druhé, či třetí schůzce a co si s sebou případně vzít? Jaké jsou možnosti a kolik vás to bude stát? Rozhodli jsme se napsat tento článek a přiblížit vám více v detailu, jak funguje spolupráce s námi tak, abyste už od samého začátku věděli, co vás čeká.

Nezávazné poznání (1. schůzka)

První schůzka s námi je zdarma a nezávazná. Může probíhat jak klasickou formou osobního setkání, tak i formou setkání na dálku (on-line). Forma je čistě dle preferencí, byť na první schůzku my preferujeme formu off-line, tedy osobní. Jak už název napovídá, první setkání slouží k poznání. Nejprve nás bude zajímat s čím k nám přicházíte, co od nás potřebujete a jaká jsou vaše očekávání od případné spolupráce. Zároveň vás také chceme poznat jako lidi, protože věříme, že dlouhodobá oboustranně prospěšná spolupráce může vzniknout pouze ve chvíli, kdy si lidsky sedneme.

Hlavní část první schůzky je pak o tom, abyste vy poznali nás. Tedy projdeme jak to u nás chodí, jaké jsou formy spolupráce, kolik jednotlivé formy stojí a co vám přinesou (resp. jak vyřeší požadavek se kterým jste přišli). Zároveň vyřešíme vaše případné dotazy. Smyslem je, abyste z první schůzky odcházeli s tím, že víte jak fungujeme, jací jsme a měli dostatek informací pro rozhodnutí, jakou formou s námi chcete dál spolupracovat.

Na úvodní poznání s sebou zpravidla nic nepotřebujete. Pokud však chcete již rovnou řešit něco konkrétního (například nějakou smlouvu) je dobré si s sebou vzít příslušné papíry.

Formy spolupráce

Existují u nás de facto 3 formy spoluprací. A záleží pouze na vás, jakou formu si vyberete. Přiznáme se však, že preferujeme spolupráci v plném rozsahu. Dokonale totiž podtrhuje smysl naší práce. Tím je správa vašeho finančního majetku a poradenství s tím spojené tak, abyste tím nemuseli trávit hodiny denně a mohli si užívat s rodinou, přáteli, či makat “na svém”.

Spolupráce v plném rozsahu

Spolupráce v plném rozsahu se dělí na 3 části. Pojďmě si je teď společně probrat do hloubky.

Tvorba finančního / rentiérského plánu

  • K tématu našeho finančního plánu jsme vydali samostatný článek, který si můžete přečíst u nás na blogu nebo si o něm poslechnout podcast. V jednoduchosti s vámi vytvoříme na základě informací o vaší aktuální situaci a vašich cílech dokument. Ten nám bude udávat směr, jak s vaším majetkem dál pracovat a jak jej chránit tak, abychom splnili vaše budoucí cíle a dosáhli renty.

Servisní poradenství

  • Toto spojení pak znamená naší práci s vámi v následujících dnech, měsících a letech. Forma se pak odvíjí od balíčku, pod kterým jste u nás “zaparkovaní”. Přehled služeb v jednotlivých balíčcích vidíte napravo v přiloženém souboru.

Správa majetku

V jednoduchosti tak při této formě spolupráce házíte pomyslný míč s řešením finančních strastí na nás, avšak současně vám zůstává naprostý přehled nad vaším majetkem a pravidelný kontakt s námi. Platíte nám za tvorbu finančního / rentiérského plánu, za balíček (pokud máte 5mil a méně) a za správu majetku formou fixního poplatku z objemu investovaných peněž v kombinaci s podílem na zisku. Pro větší přehlednost se koukněte do ceníku.

Tato forma spolupráce je určena pro všechny, kteří to se správou svého majetku myslí vážně a nechtějí trávit jednotky hodin denně tím, že si budou majetek spravovat sami, ale chtějí tento čas věnovat rodině, přátelům, své práci a zálibám.

Pouze zprostředkování a příležitostná rada

Tato forma spolupráce s námi je též možná. Pokud například chcete pouze zprostředkovat koupi podílových listů nějakého podílového fondu, či zprostředkovat hypoteční úvěr nebo pojištění, umíme to pro vás zařídit. Nebudeme se však dále o vaše smlouvy a majetek starat. Je možné se s námi jednou za čas sejít a nad konkrétním tématem se pobavit. Vše však probíhá na základě vaší iniciativy a poradenství je placeno dle hodinové sazby (viz ceník).

Některé finanční služby uváděné společností Wizion Capital na tomto webu zajišťuje společnost Wildmann & Zilvar Company, s.r.o., pro další informace čtěte investiční disclaimer.

V případě této formy spolupráce s vámi váš požadavek vyřídíme rovnou na první schůzce, v případě složitějšího požadavku (např. zprostředkování hypotéky) se s vámi potkáme znovu.

Dílčí spolupráce

V tomto typu spolupráce v podstatě využíváte pouze některé části spolupráce v plném rozsahu. Tedy například nemáte finanční plán, avšak využíváte jak servisního poradenství, tak správy majetku a všeho, co s tím souvisí. Popřípadě chcete pouze finanční plán.

Tato forma spolupráce je vhodná pro starší investory / rentiéry, kteří například již dosáhli důchodového věku, nebo jsou těsně před ním a jde jim pouze o to majetek ochránit a pobírat rentu.

Příprava finančního plánu (2.-3. schůzka)

Pokud se rozhodnete s námi spolupracovat v plném rozsahu, či si od nás necháte udělat pouze finanční plán, potkáme se (zpravidla do týdne) na další schůzce. Na té posbíráme data k tvorbě finančního plánu. Bude se jednat zejména o to, jak vypadá váš rozpočet, jaký máte aktuální stav majetku a jeho rozložení a jaké máte do budoucna cíle. Tato schůzka většinou bývá delší, neboť musíme jít více do detailu.

Po sesbírání dat a po zaplacení faktury plán připravíme nejprve v elektronické formě. Tuto elektronickou formu si poté na další schůzce odprezentujeme a odsouhlasíme, případně poupravíme. Pokud byste byli s výsledkem nespokojeni, garantujeme vrácení peněz. Odsouhlasenou verzi plánu zasíláme na tisk.

> CHCI SE DOZVĚDĚT VÍCE O FINANČNÍM PLÁNU

Sepsání smlouvy o spolupráci (3. schůzka)

Na schůzce, kde si odprezentujeme a odsouhlasíme podobu finančního plánu, zároveň dojde k podpisu smlouvy mezi vámi a Wizion Capital. Od této chvíle jsme vám povinni dodávat vámi zvolené a zaplacené služby dle zvoleného balíčku. Smlouvu u nás lze vypovědět kdykoliv, a to s 2 měsíční výpovědní lhůtou.

Následný servis

Tímto celým úvodním kolečkem naše spolupráce teprve začíná. Krom formy spolupráce “Pouze zprostředkování” s vámi od této chvíle budeme pravidelně v kontaktu, ať již prostřednictvím emailů, telefonů, či osobních schůzek. Zároveň pro vás na pozadí budeme vaše smlouvy a váš majetek hlídat a reportovat jeho vývoj. Budeme s vámi aktualizovat váš finanční plán a postupovat dle něj tak, abyste dosáhli vašich cílů.

Pokud jste článek dočetli až sem, měli byste mít již velmi konkrétní představu, jak spolupráce s námi probíhá. Stačí se snámi už jenom potkat. Rádi se s vámi na 1. schůzce poznáme – DOMLUVIT SCHŮZKU.

Autory článku
jsou zkušení investoři

Jsme Michal Zilvar a Radek Wildmann, majitelé společnosti Wizion Capital. Svým klientům spravujeme majetek v řádech milionů Kč.

Děláme skutečně nezávislé investiční poradenství. Nejsme placeni provizemi z uzavřených smluv, ale platí nás přímo klienti ze svých výdělků z investic.

Zaujalo vás toto téma?
Pojďmě se o něm pobavit

Zašlete nám kontakt a my se vám ozveme. Na schůzce probereme vše, co vás zajímá.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů
Pro zobrazení kontaktního formuláře povolte prosím marketingové cookies.
Z důvodu zamezení nežádoucím zprávám používáme technologii Google reCaptcha.